De buitenplaats als ……..

Het is al weer wat later in het jaar. We hebben genoten van een heerlijke zomer. Soms echt wat te warm maar in de schaduw van de bomen bleef het goed toeven. Als kers op de taart kregen we begin augustus lammetjes. Na een spannende eerste week waar één heel klein lammetje het niet heeft gered dartelen er nu acht lammetjes in de wei. Het is ongelooflijk hoe snel dat kleine grut van heel teer en kwetsbaar in een paar weken groeit naar een echt schaap. Speels, energiek, beweeglijk dat zeker maar ook al heel zelfstandig. Het is prachtig om te zien hoe moeder en kind op elkaar ingespeeld zijn. De kleintjes krijgen veel ruimte en nemen dat ook maar bij onverwachte dingen, geluid of anderszins dan is één “mekkertje” genoeg om het lammetje bij zich te roepen. Tussen al het schijnbaar zelfde geblaat kun je als je goed en vaak luistert verschil horen. Het is heerlijk om de tijd te hebben en te nemen om dit samenspel te volgen…

De tijd nemen, dat is ook een mooi onderwerp voor het creatief schrijven. De arrangementen blijken in de behoefte te voorzien. Het is een mooie manier om kennis te maken met de buitenplaats. Dat kan natuurlijk ook zonder afspraak want op de meeste donderdagen is de buitenplaats open.

Verder hebben we bezoek gehad van leden van de opentuincomissie van de Nederlandse Tuinenstichting https://www.tuinenstichting.nl/  om te bekijken of we opgenomen zouden kunnen worden in hun gids. Nou, en dat is gelukt. We zijn goed bevonden. Een verrijking om deze plek te kunnen delen en te onderzoeken welke mogelijkheden dit verder biedt.

Tot slot is en blijft de buitenplaats een plek om te zijn, met of zonder vraag, met of zonder begeleiding. Kom gerust langs op één van de open donderdagen of na afspraak op een ander moment.

 

Tot ziens!

6 september 2018