Na de muziek…

Na muziek

Een paar dagen na de live muziek in de tuin laat ik het weekend nog eens op me inwerken. Tijdens het klooien in de tuin komen geluiden en beelden voorbij. Wat vooral blijft hangen is het blijde gevoel van het delen van deze plek. Mensen zien genieten van de tuin, de muziek van elkaar en dat allemaal buiten in de natuur.

Het brengt mij terug bij mijn eigen ervaring en bij mijn schrijfsels over de heilzame werking van deze natuur. Hoe ik dat zelf nodig heb om te landen, om te aarden en om me geworteld te voelen. Ook om geïnspireerd te raken.

Het is nodig om zo nu en dan stil te staan. Niet letterlijk maar je gedachten de vrije loop te laten zonder daar persé iets mee te moeten. De rust te nemen om het te laten en ondertussen de wind te horen, een vlinder voorbij te zien vliegen op zoek naar een bloem of om zich ergens opmeten warmen. Gewoon alleen waarnemen.

Een paar weken geleden tijdens een schrijfretraite, een mooi woord voor een paar dagen in het teken van schrijven, heb ik zelf weer ondergaan hoe mooi combinatie “schrijven in de natuur” is.

En mijn plannen van vorig jaar, die waren ontstaan vanuit de ervaring dat er vaak over iemand wordt geschreven en dat soms met iemand schrijven ook mooi kan zijn, om duo-workshops te gaan geven kwamen weer boven borrelen.

Soms komen er tijdens het stil staan nieuwe inzichten. Vaak ook later.

Bij mij heeft deze mijmertijd het besef gebracht om het schrijven op de buitenplaats weer nieuw leven in te blazen. Kleinschalig, zoals dat bij mij en deze plek past.

Om te beginnen met “schrijven voor het goede doel”.

September 2021

P.S. Over schrijven op de buitenplaats lees je meer onder menu Werkplaats/Workshops https://buitenplaatsdebroekhuizen.nl/workshops en Arrangementen https://buitenplaatsdebroekhuizen.nl/arrangementen/ en over “schrijven voor het goede doel” onder https://buitenplaatsdebroekhuizen.nl/workshop-schrijven-voor-mikondo/