Helende natuur

Steeds vaker lees je erover. Over hoe belangrijk de natuur en een tuin voor ons is. Zo ben ik aan het lezen in “Tuinieren voor de geest” en kom ik overal theoretische en praktische onderbouwingen tegen over de helende werking van de natuur.

Wonend op een plek waar de natuur onderdeel is van mijn leven besef ik dat maar al te goed. En dat bezoekers dat ook kunnen ervaren is één van de mooiste dingen die het delen van deze plek met zich meebrengt. Wanneer mensen dat dan ook nog teruggeven. Dan voelt het helemaal zoals het is bedoeld.

“Het geeft me hier rust in mijn hoofd”, “Ik voel dat ik onderdeel uit maak van een groter geheel”, “ Het zijn hier ontroert me”…

De missie, om natuur te creëren op deze plek, om tuinreservaat voor planten en dieren te zijn en voor de mensen die hier komen om neer te strijken, om te voelen en te helen, blijft!

Het maakt dat ik me elke dag weer realiseer wat gelukkig ik me mag prijzen dat dit hier kan. Het motiveert me enorm om door te gaan op de ingeslagen weg!

Er werd een mooie film gemaakt over deze plek in al haar facetten. De maker heeft dit allemaal goed gezien!

https://www.tuinenstichting.nl/nieuws/tuin-van-de-maand-juli-2020-buitenplaats-de-broekhuizen-dalfsen/, (https://www.tuintelling.nl/tuinreservaten)

Tot ziens!

augustus 2020