Muziek In De Tuin

Muziek in de tuin

In de tuin is het altijd genieten wanneer het stil is. Je hoort dan de vogels, het geruis van bladeren, de parelhoenders die verderop in het land met elkaar communiceren en af en toe een blatend schaap. Allemaal vertrouwde geluiden. Een verandering in dat geluid valt op. Een alarmroep van de merel, is hij in nood omdat er een kat loopt? Schreeuwende kraaien of gaaien omdat er een buizerd in de buurt is? Of een uil? Of het getjilp van staartmeesjes, die meestal in een groepje ons erf even komen aandoen? Ik merk dat ik helemaal ben afgesteld op hier en dat ik met al die vertrouwde geluiden rustig aan het werk kan zijn.

Veranderende signalen zorgen dat ik “aan” ga. Het gaat zonder er bij na te denken, rechtstreeks mijn lijf in met een onmiddellijke check: veilig of onraad. Zo werkt ons lichaam soms bewust maar veelal onbewust.

Zo’n signaal van attentie zet mij ook aan wanneer ik zomaar uit het niets muziek hoor. Als een vlinder naar het licht ga ik naar dat geluid. Muziek in de tuin, anders maar oh zo mooi.

Al een paar jaar staat het op mijn wensenlijstje, live muziek in de tuin. En op zaterdag 28 augustus gaat dat gebeuren! WOOLF Music treedt om 13.30 en 15.00 op. https://www.woolfmusic.com/. Ik zie er naar uit.

Tot ziens!

augustus 2021