skip to Main Content

Schrijven voor het goede doel!

Op 22 en 23 september van heb ik in Dalfsen de Mikondo-workshop met als thema “Groeten uit Holland”aangeboden. De opbrengst van deze workshop gaat in zijn geheel naar het goede doel: Stichting Vrienden van Mikondo. Kosten voor deze workshop is € 25 (meer geven mag natuurlijk!). Deze workshop kan op verzoek ook daarna worden gegeven. Een leuke manier om met een vriend, vriendin, vader of moeder het schrijven te ontdekken en tegelijkertijd een goed doel te steunen. 

Wat is dit goede doel precies? 

Mikondo is een grote achterstandswijk in Kinshasa (Congo). Mieke Rang is mede-initiatiefnemer van de Stichting Vrienden van Mikondo, samen met Epi Kaluba. Mieke leerde hem 20 jaar geleden kennen als vluchteling. Hij was in deze wijk in Kinshasa opgegroeid. Kinderen konden er niet naar school omdat ouders de kosten niet konden betalen. Om ervoor te zorgen dat de kinderen van deze wijk onderwijs konden volgen, zijn Mieke en Epi in 2001 gestart met dit project. Wat begon met één klasje is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige school met 1200 kinderen die daar de basisschool en middelbaar onderwijs volgen. Daarnaast zijn er ook diverse beroepsopleidingen, waar tot op de dag van vandaag nog steeds opleidingen bijkomen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld leren timmeren, lassen, metselen, auto’s repareren, naaien. Jaarlijks vinden vele jongeren een baan, waarin ze hun talenten kunnen ontplooien. Ze laten aan anderen zien dat je gered kunt worden uit een uitzichtloos bestaan.

Hanny Kuijer van EnerVie Schrijfatelier, een collega schrijfbegeleider, werd geraakt door dit verhaal van Mieke Rang die zij uit haar schrijfcafé Apeldoorn kent en wil graag een bijdrage leveren aan dit project. Zodat deze kinderen een toekomst hebben. Daarvoor is het nodig dat er materialen zijn, dat de docenten een aanvaardbare vergoeding krijgen die al jaren onder de maat is en dat er schoolmaaltijden komen voor de kinderen die niet kunnen leren omdat ze honger hebben. Wij vinden het zo vanzelfsprekend dat we kunnen schrijven! Dat we onderwijs hebben genoten. Dat gun ik de kinderen en jongeren meer dan 9000 km verderop ook! 

Hanny heeft mij gevraagd of ik wil deelnemen aan dit project. En dat wil ik. Daarom organiseer ook ik deze schrijfworkshop.

Wil jij een verschil maken in het leven van kansarme kinderen in Kinshasa? Gun jij hen goed onderwijs en een gevulde maag op school? Schrijf dan mee voor 25 euro en weet dat dit bedrag in zijn geheel ten goede komt aan deze kinderen!

Je geniet tegelijkertijd van 2 uur heerlijk schrijven, waarin je al schrijvend tot het besef komt hoe gewone dingen eigenlijk heel bijzonder zijn.

Je kunt ook kijken op de website van EnerVie Schrijfatelier www.enervie.nl bij ACTUEEL of je op andere data bij collega-schrijfbegeleiders terecht kunt.

Aanmelden? Meer weten? Dat kan via mail info@buitenplaatsdebroekhuizen.nl. Bellen kan ook 0651951318.

Meer lezen over de Stichting Vrienden van Mikondo? Kijk op www.mikondo.nl En mocht je méér willen doen: er is ook menskracht nodig. Een telefoontje naar Mieke Rang is genoeg om daar meer over te horen: 0630756041

Back To Top