Afscheid en inspiratie

Aan het einde van een lange periode buiten is de tijd voor meer binnen echt aangebroken. De overgang vind ik altijd lastig. Ik voel weerstand en heimwee die samen met elkaar in gesprek gaan en als ik niet oppas groot kunnen worden. Me overgeven aan wat er is en hier het beste van maken is het enige dat werkt. Daarna komen ook meer prettige gedachten over kaarsjes aan, gezellig, knus, geborgen enzo en ook weer tijd voor nadenken over. Ook heerlijk.

Mijn schrijfweek in oktober heeft me weer geïnspireerd. Het samen schrijven, nieuwe technieken ontdekken maar vooral ook hoe fijn het is om zomaar tijd te hebben om dat te doen. Tijd vrijmaken voor dingen die je belangrijk vindt en misschien wel nodig hebt.

Samen met de schrijfarrangementen voel ik me weer gemotiveerd om dit schrijven door te ontwikkelen want je hoeft immers geen probleem te hebben om te gaan schrijven! Al schrijvend ontdek je vanzelf wat actueel is en waar je wel of niet wat mee wilt. Een mooie manier en heel erg passend bij de buitenplaats en bij mij.

Ook passend en schoorvoetend bekendheid krijgend is de Worteltuin. Het is mooi om te ervaren dat de bezoeken in de beslotenheid van de tuin een heel andere energie geven. Daar is het www.stichtingwortel.nl  om te doen.

En verder tussendoor zijn Claudia van de Leur en ik bezig om voor Kunst om Dalfsen 2019 een mooie expositie samen te stellen. Een paar mooie kunstenaars hebben zich al verbonden en daar zijn we erg blij mee.

Op de bovenstaande overzichtsfoto is de Buitenplaats deels zichtbaar. De Vecht in het midden en links het land met de schapen. De meer besloten tuin gaat verscholen, die moet je zelf komen ontdekken. De foto is genomen in het kader van visonderzoek dat momenteel plaatsvindt in de de Vecht.

Tot ziens!

21 november 2018