Zomer

 

De langste dag hebben we net gehad en net als de kortste dag altijd een bijzonder moment om bij stil te staan.

In dit geval bij allerlei gedachten en gevoelens die boven komen bij die langste dag. Over lange zwoele zomeravonden, gezelligheid, een glaasje wijn maar vooral over buiten. Want dat is waar ik blij van word en waar ik graag mensen in laat meegenieten: buiten zijn, de natuur voelen, ruiken en proeven. De vanzelfsprekendheid van het buiten zijn. Het lijkt zo gewoon op dit moment.

De langste dag is een ommekeer en in mijn gedachten kan ik daar een beetje triest van worden omdat we hierna weer “achteruit” gaan zoals ik dat noem. Deze gedachte kan, zeker wanneer er donkere dagen zijn, bezit van me nemen. Gelukkig weet ik uit ervaring dat ik deze gedachte kan beïnvloeden, ik kan kiezen wat ik denk en vooral waar ik aandacht aan geef. En dat is vandaag niet aan donkere dagen en weinig licht. Nee, ik wil aandacht geven aan en genieten van wat nu is. Dat is de kracht van je geest. Je hiervan bewust te zijn is een verrijking van je leven.

Mensen begeleiden bij een proces van geleefd worden (door je gedachten) naar Leven dat is wat ik graag doe en waar ik blij van wordt. Zomer en winter!

22 juni 2017