De werkplaats als schrijfplaats

In de maand september is de buitenplaats op de donderdagen open. Behalve op donderdag de 22ste. Ik ben dan op cursus.

De afgelopen periode heb ik gezocht naar een manier om de buitenplaats toegankelijker te maken op een manier die passend is bij mij en bij deze plek. Ik denk dat ik het gevonden heb in de vorm van “Intuïtief schrijven”. Tijdens het intuïtief schrijven kun je het verhaal wat in jou leeft verbreden, verdiepen en/of tot de kern komen. Je doet dit met hulp van technieken die uitnodigen om te associeren of juist om te structureren. Inspiratiebronnen van in o.a. de natuur, voorwerpen en foto’s ondersteunen daarbij.

Zelf ben ik daar al een tijdje mee bekend en pas dit ook al toe. Ik wil dit nog verder verdiepen. Enerzijds om het nog gerichter in coachingstrajecten in te kunnen voegen. En anderzijds om mijn kennis te verbreden zodat ik het in de vorm van workshops kan gaan geven.

Na de eerste cursus ben ik al erg enthousiast geworden en zie het al helemaal voor me om dit zelf te gaan geven. Als jij nieuwsgierig bent geworden dan kun je alvast kennismaken met de mogelijkheden van intuïtief schrijven op de open dagen van de buitenplaats.

Naast deze “schrijfzaken” blijven de workshops tekenen en fotografie door Claudia van de Leur  en vilten door Paula Kroeze ook tot de mogelijkheden behoren en blijft de buitenplaats ook altijd open voor een vrijblijvend bezoek om te kijken wat bij jou past.

Tot ziens!

22 september 2016