Innerlijke wijsheid

De herfst is echt gekomen. Het blad kleurt en de regen komt met bakken uit de lucht. In twee dagen heb ik hier 48 mm gemeten. Goed voor de tuin denk ik maar want het was echt hard nodig. Gelukkig tussen door ook een blauw stukje lucht waar een zonnetje doorheen schijnt. Een andere tijd breekt aan.

De afgelopen periode kwamen er voor mij een paar bijzondere dingen voorbij waardoor een soort oergevoel over me kwam. Een gevoel dat alles klopt.

Misschien ken je dat? Het blijft bijzonder te ontdekken hoeveel innerlijke wijsheid ieder mens in zich heeft. En tegelijkertijd hoe onmogelijk het soms lijkt om deze wijsheid aan te boren. Onze ratio is zo krachtig dan het onze intuïtie vaak lijkt te overrulen. Hierdoor doen we soms dingen die eigenlijk niet goed voor ons zijn. Maar hoe weten we wat goed voor ons is? In het onbewuste ligt veel informatie opgeslagen. De kunst is om dit te (her)ontdekkken en in te zetten. Enerzijds omdat het je gevoel van welbevinden en in balans voelen vergroot. Anderzijds omdat het kan helpen op te sporen waar het wringt wanneer je je niet zo prettig voelt.

Er zijn veel manieren om te (her)ontdekken hoe je je eigen kracht kunt vinden en te houden. Wanneer je wilt kunnen samen kijken wat jouw manier is.

Groet, Jetty

28 oktober 2016