Voorjaar in weer en wind

Wat een contrasten in de natuur, de ene week hoog zomers, de volgende herfstachtig.

We moeten het doen met wat er is. En het is heel veel wat de natuur biedt. Want wat is er allemaal uit de grond en uit de takken gekomen. De natuur brult het uit. Van de mooie doorkijkjes is niet veel meer over. Alles is groen geworden. Ook weer prachtig om te zien en te ervaren, die beslotenheid van alles om je heen. Gelukkig is er de lucht die ruimte geeft.

In alle hoekjes en gaatjes zijn vogeltjes in de weer om nestjes te bouwen. Je zou denken dat er voldoende nestmateriaal voorhanden is zoals de vele plukjes wol van de schapen die overal rond dwarrelen. Maar nee, sommige vogeltjes vinden het vloerkleed dat ‘s winters voor de honden voor de houtkachel ligt het allermooist. Zoals een paar koolmeesjes, gezien hun gepluk en getrek aan het kleed.

Tussen alle werkzaamheden door is het goed de rust te nemen om van al het moois te genieten. De zitjes overal in de tuin zijn immers niet alleen voor bezoekers.

Over een week staat de buitenplaats weer helemaal in het teken van Kunst om Dalfsen. Met een paar fijne exposanten hopen we een mooi weekend te hebben. Meer hierover is te vinden op https://www.kunstomdalfsen.nl/kunst-cultuurweekend/kunstpunt-19/.

Ondertussen is een knoop doorgehakt, de buitenplaats is ontmoetingstuin geworden van Stichting Wortel (zie verder onder “informatie”). Het idee dat deze tuin een plek kan worden waar kinderen en ouders elkaar kunnen ontmoeten en de rust en de ruimte van de tuin kunnen gebruiken om samen wat te doen maakt mij blij. Er bruisen allerlei ideeën over activiteiten door mijn hoofd. Mooi om verder uit te werken.

Daarnaast blijft de buitenplaats natuurlijk ook een werkplaats waar aan persoonlijke ontwikkeling en/of obstakels die dit in de weg staan gewerkt kan worden, worden er kuikentjes geboren, komen en gaan er schapen, worden deze geschoren en biedt het erf altijd wat moois om te ervaren. In weer en wind.

En tot slot blijft het ook een werkplaats voor mezelf. Al schrijvend en klungelend in de tuin kom ik mezelf tegen en onderzoek ik leuke en en minder leuke gedachten. Altijd nuttig ?.

Tot ziens!

25 april 2018