Voorbij Kunst om Dalfsen 2018

Het is inmiddels halverwege mei en Kunst om Dalfsen ligt alweer achter ons. Samen met de exposanten hebben we genoten van een prachtig weekend. De vele bezoekers ook. Naast de kunst trokken ook de tuin met het achterliggende land, de beestenboel en kikkers met hun betoverende concert de aandacht. Het leidde soms tot mooie gesprekken zoals met een mevrouw die vertelde dat haar moeder op deze plek had gewoond. Een heel levensverhaal kwam voorbij. En nadat ze het verhaal had opgeschreven ook de daarbij horende emoties.

Dat het opschrijven van een verhaal diepere emoties oproept dat weet ik uit eigen ervaring. Dat is waarom het zo mooi is om te doen! Ook bij het nalezen van sommige teksten die bezoekers hadden geschreven en hadden opgehangen werd ik zelf soms geraakt. Met verschillende mensen sprak ik over de schrijfworkshops op de Buitenplaats en bij een enkeling werd de belangstelling hiervoor gewekt. Zo leuk om een voorzichtige belangstelling of zelf enthousiasme hiervoor te ervaren! Via de mail en telefoon verzamel ik de reacties. Ondertussen zoek ik alvast een datum voor een kennismakingsworkshop. Houd de berichten hierover en de kalender in de gaten!

Onder de vele bezoekers waren net als vorig jaar mensen die op de een of andere manier een relatie hebben met dit oude erf. Een paar komen later dit jaar nog eens terug al dan niet op een open-werkplaats-dag. Misschien inspireren deze verhalen en bezoeken nog eens tot een Dalfser Broekhuizen-reünie. Wie zal het zeggen.

Ondertussen is het erf min of meer in haar oude staat terug en vraagt de tuin wat aandacht. We wachten daarbij ook op een hele nacht, of als het niet anders kan? een dag, regen. Want al dat frisse groen dat de grond uit is gevlogen heeft echt wat water nodig. Het zelf beregenen stellen we altijd zolang mogelijk uit want anders worden de planten lui en wortelen ze niet diep genoeg. Alleen de planten die wat extra hulp nodig hebben omdat ze nieuw zijn of verplant krijgen wat water van ons. Hulp van boven is echter wel gewenst. Even duimen dus!

Tot ziens!

18 mei 2018